LIITY

Partiotoiminta on suuriinpiirtein samanlaista ympäri Suomen vaikkakin jokaisella lippukunnalla, eli partion paikallisyhdistyksellä on myös oma tapansa toteuttaa partio-ohjelmaa. Partio-ohjelmalla tarkoitetaan niitä aktiviteetteja, joita toteuttamalla kukin oppii partiolaisille ominaiset tiedot ja taidot. Partiossa asioita ei opita niin kuin koulussa vaan partiomenetelmän avulla, mihin kuuluu esimerkiksi tekemällä oppiminen ja ryhmässä toimiminen. Partiossa opitaan esimerkiksi hyviä kansalaistaitoja kuten ensiapua sekä erätaitoja mutta partiolaisten oman kiinnostuksen mukaan myös vaikka kasvomaalausta tai vieraiden kulttuurien tapoja. Kaikkea toimintaa ohjaavat partion arvot, joiden merkityksen partiolainen oppii käsittämään partiopolkunsa aikana. Partiopolku koostuu viidestä ikäkaudesta, joiden aikana partiolaiselle tarjotaan tämän oman kehityksen mukaan sopivia haasteita. Mukaan voi tulla missä vaiheessa tahansa ja myös aikuisia kehotetaan kokeilemaan partiota. Aikuiset tekevät partiossa vapaaehtoistyötä, joka mahdollistaa toiminnan nuoremmille partiolaisille mutta myös he toteuttavat omia projektejaan ja oppivat uutta.

Suojeltu tammi
Lippukunnan huivikolmiossa on kuvattuna Kirstinmäellä sijaitseva suojeltu 150-vuotias tammi.

Suvelan Samoojat (SuSa) on 1978 perustettu partiolippukunta, joka nimensä mukaisesti toimii Espoon Suvelassa. Toiminta on avointa kaikille 7-vuotiaille ja tätä vanhemmille tytöille ja pojille. SuSa on kooltaan pieni lippukunta, jossa kaikki tuntevat toisensa ja teemmekin paljon yhdessä koko lippukunnan voimin. SuSa tekee yhteistyötä Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kanssa mutta partiotoimintaan osallistuakseen ei tarvitse kuulua kirkkoon tai osallistua uskonnollisiin tilaisuuksiin.

Partiosta yleisesti kerrotaan lisää Suomen Partiolaisten ja Pääkaupunkiseudun Partiolaisten sivuilla. Suvelan Samoojien toiminnasta voit kysellä lisää osoitteesta suvelan.samoojat@gmail.com. Partioon saa aina tulla tutustumaan ennen kuin liittyy virallisesti jäseneksi. Ryhmän kokoukseen voi siis tulla käymään vaikka kaverin tai vanhemman kanssa. Sovi kuitenkin vierailusta etukäteen ryhmän / tapahtuman johtajan kanssa.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä lomake. Huomioithan, että ilmoitettavan lapsen yhteystietoihin ei voi tallentaa huoltajan tietoja (ja päinvastoin). Suvelan Samoojiin ei yleensä ole jonoa ja mikäli tarpeeksi innokkaita uusia partiolaisia löytyy, on uusien ryhmienkin perustaminen mahdollista. Partion vuosimaksu on noin 60€ jonka lisäksi maksuja tulee retkistä (noin 12€/viikonloppu), leireistä (60-250 € 3-10 päivää) sekä omien varusteiden hankinnasta.